PLEČNIKOVA ARHITEKTURA V LJUBLJANI

Andrej Hrausky: Plečnikova arhitektura v Ljubljani, december 2017 
Oblikovalec Žak Prinčič in direktor MGML Blaž Peršin, foto Andrej Peunik/MGML 
Knjiga Plečnikov arhitektura v Ljubljani, foto Andrej Peunik/MGML 
Knjiga Plečnikov arhitektura v Ljubljani, foto Andrej Peunik/MGML 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Knjižni sejem v CD, november 2017 

Spoštovani kolegi, poslovni partnerji, občudovalci in ljubitelji Plečnikovih del. 

V Galeriji Dessa je na voljo zelo iskana knjiga Plečnikova arhitektura v Ljubljani avtorja arhitekta Andreja Hrauskyja, poznavalca in raziskovalca Plečnikove arhitekture. Knjiga je izšla v slovenskem in angleškem jeziku.

Cena: 34 EUR

 

Znesek nakažite na TRR:

Galerija Dessa, Židovska steza 4, SI-1000 Ljubljana
ID za DDV: SI 53982053
TRR/IBAN: SI56 0201 0001 1603 397, sklic 00-2017
Banka: NLB, d.d., Nova ljubljanska banka
Namen nakazila: PLECNIKOVA ARHITEKTURA + ime in priimek kupca

Ob plačilu obvezno pripišite ime, naslov in davčno številko plačnika, kamor želite prejeti originalni račun. Podatke nam lahko pošljete tudi na galerija@dessa.si. Originalni račun vam bomo poslali na naslov, ki nam ga boste poslali. Knjigo boste lahko prevzeli v Galeriji Dessa s kopijo plačila.

 

Knjiga je izšla decembra 2017, v Plečnikovem letu, in sicer v sozaložništvu Muzeja in galerij mesta Ljubljane in Galerije Dessa. Avtor Andrej Hrausky, arhitekt in poznavalec Plečnikovega opusa, je o knjigi zapisal: »Slovensko prestolnico večkrat imenujemo tudi Plečnikova Ljubljana. In res ji je naš najpomembnejši arhitekt s svojimi številnimi posegi vnesel neizbrisen pečat. Pa jih tudi zares poznamo? Vsak dan hodimo mimo njih in mnoge prezremo. Knjiga nam skuša odkriti prav vsa Plečnikova arhitekturna dela v mestu. Pa ne le to, tudi okoliščine njihovega nastanka, ki nas poučijo o tem, kako so nekoč živeli in delovali Ljubljančani. Predvsem pa nam knjiga skuša razložiti Plečnikovo arhitekturo: kako jo gledati, kako videti in kako razumeti.«

 

Slovenski knjižni sejem je bila prva priložnost, da si knjigo ogledate in se odločite za prednaročilo. Ogledni izvod slovenske in angleške različice knjige ste lahko prelistali na stojnici v drugem preddverju Cankarjevega doma, obenem pa lahko izkoristili posebni promocijski popust ob prednaročilu – v času knjižnega sejma in vse do 4. decembra bo tako cena knjige 29 € (redna cena je 34 €).

 

Prva predstavitev knjige je bila v sredo, 6. decembra 2017, ob 12. uri v Plečnikovi hiši, Karunova 4 in 6 v Ljubljani. Ob tej priložnosti smo se zahvalili tudi pokroviteljem za podporo in jim predali dogovorjeno število izvodov. 

 

Knjigo Plečnikova arhitektura v Ljubljani so podprli:
Ministrstvo za kulturoMestna občina LjubljanaBTC CityJP Vodovod-Kanalizacija LjubljanaZavarovalnica TriglavGrafika GracerGRAFO LITAtelje GalerijaBaumit SlovenijaLafargeM SoraArcadia svetila.

 

Pokroviteljem se iskreno zahvaljujemo za podporo! 

 

Fotografije s predstavitve v Plečnikovi hiši: Andrej Peunik/MGML