GALERIJA DESSA - 25 LET

Zgodba neke vizije
 

_ četrtek,17.4.2014ob 12h_ tiskovna konferenca in predstavitev knjige

Galerija DESSA_25 let_zgodba neke vizije 

_ četrtek,17.4.2014ob 20h_ rojstnodnevno slavje

 

 

Galerija DESSA, prva slovenska arhitekturna galerija, praznuje 25 let. Nastala je leta 1989. Skozi leta neprekinjenega in kakovostnega delovanja je vzpostavila prostor za izmenjavo in spoznavanje različnih arhitekturnih idej. Po petindvajsetih letih delovanja se oziramo na prehojeno pot, ki pomeni 241 razstav v domovini in 91 razstav v tujini. K temu je prišteti še preko 98 predavanj o slovenski arhitekturi v tujini in 42 strokovnih ekskurzij. To bogato izkušnjo lahko strnemo v poziv arhitektom k večji odgovornosti do okolja, družbe in samega sebe, in v poziv politiki in širši javnosti, da perečih problemov današnjega časa ne bo mogoče rešiti brez arhitekturne stroke.

 

Ob Dessinem jubileju je izšla knjiga Galerija DESSA_25 let_zgodba neke vizije. Avtorja arhitekta Majda Cajnko in Andrej Hrausky sta Desso zelo uspešno vodila 25 let in za svoje angažirano delo prejela Plečnikovo odličje 2014 za življenjsko delo.

 

Na večernem rojstnodnevnem slavju bo za hrano ponovno poskrbel priznani chef Borut Jovan. V času dogodka je na ogled razstava Plečnikovih nagrajencev 2014.