Humana mesta / Izzivanje merila mesta

© Blaž Jamšek, Fotoarhiv UIRS, Human Cities, 2015 

Vabimo vas na odprtje razstave in predstavitev knjige HUMAN CITIES / Challenging the City Scale 2014-2018 / Investigation, ki bo v sredo, 6. junija 2018, ob 19. uri.

 

Galerija Dessa si prizadeva za kakovostno oblikovanje in rabo prostora, zato je v sodelovanju z Urbanističnim inštitutom RS pripravila razstavo Humana mesta / Javni prostori za lokalno življenje-skupne vrednote. Razstava je nastala v sklopu projekta Human Cities / Challenging the City Scale 2014-2018, ki ga Urbanistični inštitut RS izvaja v okviru programa Ustvarjalna Evropa s še enajstimi evropskimi partnerji. Prikazuje nabor civilnih iniciativ iz vseh partnerskih mest in izpostavlja skupne vrednote, ki posameznike in lokalne skupnosti povezujejo v prizadevanjih za kakovostnejši urbani prostor.

Publikacija  Human Cities / Challenging the City Scale 2014-2018 / Investigation je rezultat skupnega raziskovalnega dela partnerjev projekta - izvedli so preko 80 študij primerov civilnih iniciativ, ki si prizadevajo za izboljšanje javnih prostorov v svojih lokalnih okoljih.

Knjiga je v elektronski obliki dostopna na http://www1.uirs.si/knjiga?id=106

Več o projektu na http://humancities.eu/

 

 

Program ob odprtju razstave

 

Predstavitev projekta

Josyane Franc

Cité du design Saint-Étienne, mednarodni vodja projekta

 

Predstavitev razstave

Matej Nikšič

Urbanistični inštitut RS, vodja projekta v Sloveniji, soavtor

 

Predstavitev knjige

Matej Nikšič

Urbanistični inštitut RS, vodja projekta v Sloveniji, sourednik

 

Isabelle Daëron

sourednica

 

Audrey Templier

oblikovalka

 

Robin Houterman

Clear Village, avtor prispevka