Dotikanja - vodstvo po razstavi ob Prešernovem dnevu

Raketa in intima interierja
foto: Špela Kuhar 
foto: Špela Kuhar 

Galerija Dessa bo na Prešernov dan, 8. februarja 2024, odprta med 10. in 12. uro. Ob 11. uri bosta po razstavi DOTIKANJA: Raketa in intima interierja vodila avtorja, Katjuša Kranjc in Rok Kuhar. Vljudno vabljeni!

"Dotik je ta, ki razpre meje. Dotik odpira vrata, okna. Dotik tudi zapre. Ritualni dogodek, ki ga tolikokrat ponovimo, ne da bi nanj mislili, označi prestop. IZ – V. In če gre onkraj interierja za svet razdalj, ki jih je vedno znova treba premagati, je ta svet v interierju na dosegu roke – bližina dotika je merilo. Dotik pogleda, dotik zvoka, dotik vonja in dotik oprijema. Razdalje se krajšajo. Z materialnostjo sveta se srečamo od blizu – v kuhinjski pari, goli pod prho, nezavedno v sanjah, pri vsakdanjih rutinah. Dotik je intima interierja.

To se povsem enkrat kaže v interierjih studia Raketa. V studiu snujejo prostore od blizu in gradijo notranji taktilni svet. Vse za človeka, ki tako v njihovih interierjih vedno znova in zlahka spoznava svojo telesnost v svetu." Danica Sretenović

Razstava bo na ogled še do 29. februarja 2024.