Plečnikova odličja 2020

 

Predsednik skupščine Sklada arhitekta Jožeta Plečnika, župan Mestne občine Ljubljana gospod Zoran Janković, vabi na slovesno podelitev Plečnikovih odličij 2020, ki bo v ponedeljek, 22. junija, ob 18. uri na vrtu Plečnikove hiše v Ljubljani na Karunovi ulici 4-6. V primeru dežja bo podelitev v atriju Mestnega muzeja Ljubljana.
 
Razstava nagrajenih in nominiranih projektov za Plečnikova odličja 2020 bo od 22. junija do 1. julija 2020 na ogled v Ljubljani, v mestni galeriji na prostem na Krakovskem nasipu ob Ljubljanici. V ponedeljek, 29. junija, bodo ob 19. uri nagrajeni avtorji in žirija pripravili voden ogled po razstavi. 
Ob razstavi je izšel tudi tiskan katalog v slovenskem in angleškem jeziku.

Nagrajenci in nominiranci bodo objavljeni po 22. 6. 2020 na spletni strani http://drustvo-dal.si/.
Vsem že v naprej iskreno čestitamo! 

Plečnikova odličja so najvišje strokovno priznanje za dosežke na področju arhitekture, krajinske arhitekture, urbanizma in notranje opreme v Sloveniji. Sklad arhitekta Jožeta Plečnika letno podeljuje slovenskim avtorjem tri vrste odličij za izbrana dela po mnenju strokovne žirije, ki so nastala v zadnjih petih letih. Osrednje in najpomembnejše odličje predstavlja Plečnikova nagradaPlečnikovo medaljo podeljujejo za ktualno realizacijo ali delo s področja arhitekturne teorije, kritike in strokovne publicistike ali za prispevek k bogatitvi arhitekturne kulture. Spodbuda za kakovostno delo je prepoznana v Študentskem priznanju
 
Podelitev Plečnikovih odličij 2020 so omogočili člani in donatorji Sklada arhitekta Jožeta Plečnika, Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Ministrstvo za okolje in prostor Republike Slovenije ter Mestna občina Ljubljana. Razstavo Plečnikovih odličij 2020 pa sta podprla še Turizem Ljubljana in Wienerberger.
 
Producenta razstave: Sklad arhitekta Jožeta Plečnika in Galerija DESSA