POLETNA MUZEJSKA NOČ 2014

 

Muzej za arhitekturo in oblikovanje se je ob letošnji Poletni muzejski noči povezal z arhitekturno galerijo Dessa ter Narodno in univerzitetno knjižnico in bo izvedel dejavnosti v središče Ljubljane.

V Poletno muzejsko noč bomo stopili z vodenim ogledom razstave mlajše generacije uspešnih hrvaških arhitektov STUDIO UP, se pogovarjali z udeleženci skupine Nanoturizem, ki se ukvarjajo s problematiko turizma pri 24. bienalu oblikovanja, ter v soju svetilk raziskovali Narodno in univerzitetno knjižnico arhitekta Plečnika. V temačne prostore knjižnice se bodo z baterijskimi svetilkami prvi podali otroci in družine, nato pa še drugi obiskovalci. 

 


v sodelovanju z Desso
18.00–24.00
STUDIO UP: Discharge
brezplačen vstop na razstavo

19.30
STUDIO UP: Discharge
Voden ogled

Razstava predstavlja dela arhitekturnega biroja STUDIO UP, uspešnih hrvaških arhitektov mlajše generacije. Biro STUDIO UP, ki sta ga leta 2003 ustanovila Lea Pelivan (Split, 1976) in Toma Plejić (Rijeka, 1977), se ukvarja s sodobno arhitekturo in urbanizmom. Lea in Toma sta leta 2009 prejela Mies van der Rohe Award – Emerging Architect, posebno priznanje za mlade arhitekte. Leta 2004 sta z »Ogrodjem«, leta 2010 pa s »plavajočim pavilijonom« predstavljala hrvaško na beneškem bienalu. STUDIO UP je sodeloval na drugem in tretjem bienalu v Rotterdamu, ter 2012 na Shenzhen & Hong Kong Bi-City bienalu urbanizma in arhitekture s pavilijonom Gizmo za “Ultra Light Village” Exhibition. Od leta 2008 sta gostujoča profesorja na Fakulteti za gradbeništvo, arhitekturo in geodezijo v Splitu.


v okviru Bienala oblikovanja
20.00
Nanoturizem
Ali po desetletjih razcveta turistične industrije, ki je imela širok vpliv na ozemlja in gospodarstva držav po vsem svetu, še obstajajo »manjši«, nevsiljivi načini za promocijo turizma? 
Pogovor z udeleženci 24. bienala oblikovanja – BIO 50.


v sodelovanju z Narodno in univerzitetno knjižnico
21.00
NUK ponoči za otroke in družine
Z baterijskimi svetilkami bomo sledili arhitekturnim elementom arhitekta Jožeta Plečnika. Za otroke in družine! 
Zbiramo prijave: izobrazevanje@mao.si

22.00
NUK ponoči 
Z baterijskimi svetilkami bomo sledili arhitekturnim elementom arhitekta Jožeta Plečnika. 
Zbiramo prijave: izobrazevanje@mao.si.

23.00
NUK ponoči
Z baterijskimi svetilkami bomo sledili arhitekturnim elementom arhitekta Jožeta Plečnika. 
Zbiramo prijave: izobrazevanje@mao.si.